Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Καταθλιψούλα;

Προφανώς οι άνθρωποι που δεν είναι άρρωστοι με την εξουσία δεν μπορούν να μπουν, τουλάχιστον εύκολα, στα παπούτσια ανθρώπων που είναι άρρωστοι με την εξουσία. Προφανώς όσοι και όσες ξέρουν από κινήματα και αντιστάσεις δυσκολεύονται, για πολύ καιρό, να μάθουν πως ακριβώς λειτουργούν κυβερνήσεις και δημόσια διοίκηση. Είμαστε άμαθοι και άμαθες σε αυτές τις ιστορίες και είναι λογικό ένα κάποιο μούδιασμα μπροστά σε όλο αυτό που συμβαίνει από το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Θα μου πεις πως εδώ πολλοί και πολλές δεν είχαν, δεν έχουν, ιδέα για το πώς λειτουργούν τα κόμματα… και πράγματι έτσι είναι. Οπότε είναι λογικό και ο Τσίπρας να έχει ψυχοπλακωθεί στο Μαξίμου κι εσύ να φλερτάρεις με μία καταθλιψούλα.

Προφανώς για την από εδώ πλευρά η εκλογική νίκη της Αριστεράς δεν λέει φοβερά πράγματα από μόνη της, αν και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που, έχοντας περάσει πολλά στη ζωή τους γιατί ήταν αριστεροί, νιώθουν φοβερά πράγματα. Όμως αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε στην άκρη, καθώς τίποτα περισσότερο τρομερό δεν έχει συμβεί, σε αυτή τη ζωή, σε αυτή την εποχή, από τη βύθιση των πολλών καλών ανθρώπων στη φτώχεια και την απελπισία, που θα πρέπει να σταματήσει με κάθε δυνατό μέσο, οι πολλοί καλοί άνθρωποι αισιοδοξούν ότι αυτό θα συμβεί, αυτό περιμένουν.

Αυτή η αισιοδοξία, που τη βλέπεις στα πρόσωπα των ανθρώπων που συζητούν στις στάσεις των λεωφορείων για τον πολύ… μελαχρινό που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, δεν είναι κάτι το απλό, είναι κάτι σύνθετο, μοιάζει με μία πολιτική στάση και αφορά ανθρώπους που έζησαν πολλές στιγμές, χρόνια, βυθισμένοι στην απαισιοδοξία. Αυτή η αισιοδοξία δεν έχει να κάνει με εξωπραγματικές προσδοκίες, δεν δημιουργήθηκε από την αναγγελία εξωφρενικών παροχών, αλλά δηλώνει μία αποφασιστική διάθεση για μία άλλη σχέση των πολλών καλών ανθρώπων με τη νέα διακυβέρνηση. Δεν μασάμε τίποτα, προχωράμε.

Ο alterthess ιανός


Πηγή: www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου